Watersport en ontspanning

Een combinatie die goed samengaat bij de Watersportvereniging Noorderplassen West. Als watersportvereniging bieden wij bewoners uit de wijk niet alleen een ligplaats voor hun boot. Maar is onze visie er tevens op gericht, alle bewoners de mogelijkheid te bieden kennis te laten maken met de watersport. Via onze pachter, Restaurant  de Waterlinie bieden wij een gezellige ontmoetingsplaats voor bewoners uit de wijk, ( maar ook daar buiten)  met als doel de sociale cohesie in de wijk te verbeteren. 

De vereniging is vijf jaar geleden opgericht met als uitgangspunt een eigen ligplaats voor de bewoners in de wijk en dicht in de buurt van de eigen woning. Vijf jaar later kunnen we stellen dat het is gelukt een ligplaats te bieden voor alle leden en toekomstige leden uit de wijk de Noorderplassen, in de directe omgeving van hun huis. Waardoor het vaarplezier een extra boost heeft gekregen. 

Ook bieden wij vaarmogelijkheden voor bewoners die niet beschikken over een eigen boot, maar toch graag willen varen. De vereniging beschikt over zeilbootjes, de Waterlinie biedt de mogelijkheid om een sloep of fietskano te huren. Het huren van een sloep wordt mogelijk gemaakt door FlevoNautica en HebaSport, waardoor de bedrijfszekerheid van de boot een zekerheidje is. Bent u met een grote groep? Dan is er de mogelijkheid om aan boord te stappen van de grote sloep van Kevin van Drumpt, (www.grotesloep.nl).  

Het valt ons telkens weer op hoe enthousiast mensen worden als ze Almere vanaf het water bekijken en zelf ervaren hoe mooi het is om over de Noorderplassen of via de Blauwe As van Almere te varen. Via de Blauwe As kunt u vanaf de Noorderplassen naar Almere-haven varen. Voor meer informatie raadpleeg onze website, item “vaartv”. Deze beleving kunt u ook zelf ervaren!

Indien u op zoek bent naar meer sensatie, dan bent u bij ons aan het juiste adres en kunt u bijvoorbeeld Acquaboard proberen. 

Ook dit jaar zijn wij voornemens in samenwerking met Sailtoday zeillessen voor kinderen te organiseren in de Noorderplassen. Afgelopen jaar heeft bevestigd dat kinderen graag willen leren zeilen en dat de Noorderplassen zich hiervoor uitstekend leent. Alle kinderen met zwemdiploma zijn welkom om deel te nemen. 

Restaurant  de Waterlinie heeft een eigen restaurant met terras direct gelegen aan het water. U bent van harte welkom, ook als u iets te vieren heeft, maar ook als u van live Jazz muziek houdt. Elke derde zondag van de maand worden er muzieksessies gehouden waaraan u kunt deelnemen of lekker naar live muziek kunt luisteren. Daarnaast worden er ook andere activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld; bingo- poker- en klaverjasavonden.  

   

Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden die de Watersportvereniging Noorderplassen West u te bieden heeft, neem dan contact op met het secretariaat. Deze is te bereiken via 

Alle activiteiten worden gecommuniceerd op de websites www.wsvnoorderplassenwest.nl of www.waterlinie.eu.  Beide hebben ook een eigen Facebook pagina.  

Graag tot ziens in de Waterlinie of een tochtje in een van onze bootjes of op de jaarlijkse Octant Muziek Festival!

Bestuur Watersportvereniging Noorderplassen West